Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем 147 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем 147 JTD

Колеги колата ми е ремапната и имам следния проблем с нея - понякога при ускорение над 4200 оборота (особено често го прави на 2-ра и 3-та) на бордовия компютър ми изписва motor control system failure!след намаляне на скороста или смяна на предавка се губи!Другия проблем ми е при движение на 5-та скорост!Движа се с пълна гас при ускорение до кам 150/ 160.....отпускам педала на гаста за няколко сегунди и го натискам пак до край и.....колата умира...започва да забива муцуна и не ускорява въобще!Освобождавам от скорост и включвам пак и вичко е вече ок и това в рамките на 5 секунди!
    Ще се радвам ако някой има някакви идеи от какво е това!
    Благодаря предварително
    Audi A6 3.0 TDI
    Infiniti FX35

Колега, до колкото знам колата е "форумна", така че питай колегата който ти я продаде за тия "проблеми", защото предполагам той си я познава много добре
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Бившият собственик не знам доколко ще може да помогне, но една диагностика ще хвърли доста светлина в/у проблема
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Насочиха ме към смяна на горивен филтър
        Audi A6 3.0 TDI
        Infiniti FX35

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Колега, до колкото знам колата е "форумна", така че питай колегата който ти я продаде за тия "проблеми", защото предполагам той си я познава много добре
          за последната година и половина колата е карана от брат ми и той никога не е имал този проблем...

то и аз с тоя ремап и след рециклирането на турбото не съм имал такива драми.

според мен пренадува... или не и стига нафта по някаква причина. но това си е чисто фъргане на боб.

---------- Post added at 13:25 ---------- Previous post was at 13:20 ----------

Първоначално публикувано от TMAX Покажи съобщение
          Насочиха ме към смяна на горивен филтър
          сменял съм го едно време със сигурност... но пробвай.
          а бе диагностика си трее...
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
          Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Проблема беше изключително незначителен!Оказа се че клапана,който управлява турбината беше леко заял!Раздвижване за 5 мин и почистване и колата е отново перфектна!
            Audi A6 3.0 TDI
            Infiniti FX35

Comment

като се замисля май и него съм сменял едно време ...
              Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

Да сменян е и си е перфектен!просто се беше зацапал!Почистване за 5 мин и всичко си е ок!Горивния филтър също беше сменен и абсолютно чист!
                Audi A6 3.0 TDI
                Infiniti FX35

Comment

ееми дано да няма други дертове и само да те вози...

Comment

Първоначално публикувано от TMAX Покажи съобщение
                    Да сменян е и си е перфектен!просто се беше зацапал!Почистване за 5 мин и всичко си е ок!Горивния филтър също беше сменен и абсолютно чист!
                    Сподели как го почисти този клапан, защото и аз имам проблем с турбината, от време на време пренадува.
                    Не става въпрос за Алфа а за Ланчия, но те са си еднакви.

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
                      Сподели как го почисти този клапан, защото и аз имам проблем с турбината, от време на време пренадува.
                      Не става въпрос за Алфа а за Ланчия, но те са си еднакви.
                      Ми хубаво е да е с някъв обезмаслител........
                      Защото ако има някаква смазка в препарата пак прави проблеми.....
                      Има един на ВЮРТ, не е много скъп и върши добра работа.....
                      Ми пръскаш в дупките, после продухваш.
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                        Ми пръскаш в дупките, после продухваш.

имаш предвид вероятно с около 4500 рпм
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Колега първо го измихме с бензин. После подсушавахме с въздух и така 4 пъти повторихме!Със спрей като този на Вюрд,както каза колегата също става!!!
                          Audi A6 3.0 TDI
                          Infiniti FX35

Comment

Working...
                          X